Zoeken

Reageer op deze functie

Sportieve vrijwilligers gezocht voor een nieuw te starten sportproject.

IJsselmonde-Oost/Buitenprojecten Barendrecht - Geplaatst op 00-00-0000

Voor een nieuw op te zetten sportproject ben ik op zoek naar sportieve vrijwilligers.
In het project wordt er wekelijks een sportactiviteit aangeboden aan lvb jongeren.
Jongeren met een LVB worden vaak op een te hoog niveau ingeschat en aangesproken, mede omdat aan hun uiterlijk niet te zien is dat ze een LVB hebben. Daarnaast is hun taalbegrip vaak minder goed ontwikkeld dan hun niveau van taalgebruik doet vermoeden. Ze zijn ‘streetwise’ (gebruiken de taal van de straat) en kunnen daardoor overkomen als iemand die ‘het wel begrijpt’, terwijl dat niet het geval blijkt te zijn. Naast de licht verstandelijke beperking is er ook vaak sprake van gedragproblematiek, en is gebruik van soft drug onder deze doelgroep groot.

Deze jongeren vinden vaak geen aansluiting bij de G-sportteams en worden in het reguliere sporten overvraagd en daarom willen wij een wekelijkse sportactiviteit aanbieden op een vast dagdeel in de week aan geïnteresseerde LVB'ers uit de BAR-gemeenten.
Omdat vertrouwen en veiligheid zeer belangrijk is bij deze jongeren zoeken we vrijwilligers die er echt voor willen gaan, die er staan in 2016. Vrijwilligers die weten hoe je de jongeren enthousiast kunt maken.Er wordt samen gewerkt met de buurtsportcoaches en vanuit de organisaties zullen er begeleiders als aanspreekpunt zijn.
Spreekt deze uitdagende vrijwilligersvacature je aan, dan hoor ik dat graag.Contactgegevens

Vrijwilligersvacaturebank KijkopWelzijn
Binnenlandse Baan 30
2991 EA Barendrecht
T. 0180-691802
E. vip@kijkopwelzijn.nl
I. www.kijkopwelzijn.nl