Zoeken

Reageer op deze functie

Word vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland!

Slachtofferhulp Nederland - Geplaatst op 01-01-2018 - Laatst gewijzigd op 26-06-2018

Als vrijwilliger bij de Algemene Dienstverlening voer je gesprekken met mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Je praat met ze over hun angsten en emoties, maar je helpt ze ook bij het invullen van formulieren en (eenvoudige) juridische vragen.
Mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, hebben soms even een klein zetje nodig om hun leven weer op te pakken. Ze kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is. Jij kunt het verschil voor ze maken, zodat ze na een poosje weer verder kunnen met hun leven. Als slachtoffers heel complexe (juridische) problemen hebben, verwijs je ze door naar je collega’s van de juridische dienstverlening of naar een andere instantie.

Jij:
•Bent 18 jaar of ouder
•Functioneert minimaal op MBO-niveau
•Bent stressbestendig
•Oprecht geïnteresseerd in anderen
•Communicatief vaardig
•Hebt een open leerhouding
•Bent 12 uur per week beschikbaar en bereid om 24/7 piketdienst te draaien

Wij:
bieden jou een basistraining van meerdere dagen voordat je bij ons aan het werk gaat. Daarin ontwikkel je gesprekstechnieken. Je leert hoe mensen kunnen reageren op een ingrijpende gebeurtenis en wat hun behoeftes dan zijn. Je leert hoe het Nederlandse Rechtssysteem in elkaar zit, welke juridische procedures er zijn en welke rechten het slachtoffer heeft.

Na de basistraining ga je aan de slag. Je wordt onderdeel van een team, waar je elke maand mee samenkomt voor een overleg. In het begin begeleidt je teamleider of een ervaren vrijwilliger je bij je werk, na een poosje ga je zelfstandig aan het werk. Wij bieden voortdurend vervolgtrainingen waarin je meer kunt leren over onderwerpen als ‘Verkeer’ en ‘Hulpverlening aan kinderen’.

Ben je op zoek naar uitdagend en veelzijdig vrijwilligerswerk? Ben je sensitief en sociaal en beschik je over een zekere mate van stressbestendigheid?
Meld je dan nu aan! Mail naar N.vanNes@slachtofferhulp.nl


Sollicitatieprocedure

sollicitatiegesprek, VOGContactgegevens

Vrijwilligersvacaturebank KijkopWelzijn
Binnenlandse Baan 30
2991 EA Barendrecht
T. 0180-691802
E. vip@kijkopwelzijn.nl
I. www.kijkopwelzijn.nl